کاربر گرامی شما می توانید با اینترنت ایرانسل ، همراه اول و رایتل بدون نیاز به خرید اشتراک به محتوای سرویس هماهنگ دسترسی داشته باشید.

نقد فیلم دستگیری یک قاتل To Catch A Killer
زمان مطالعه : 5 دقیقه
Spread the love



نقد فیلم دستگیری یک قاتل To Catch A Killer

فیلم سینمایی «دستگیری یک قاتل To Catch A Killer » به کارگردانی «دامیان سیفرون» فیلمساز آرژانتینی می باشد اثری در ژانر درام جنایی اکشن که بازیگران نسبتاً سرشناسی چون شایلین وودلی، بن مندلسون و … در آن به بازی پرداخته اند. ما چیز زیادی از سابقه فیلمسازی دامیان سیفرون نمی دانیم، به جز اطلاعات مختصری در منابع خبری که به نظر کار اوست، به جز فیلمی آرژانتینی به نام «قصه های وحشیانه» که نامزد دریافت جایزه «بهترین فیلم بین المللی» شد. آکادمی اسکار در مجموع قابل توجه است که باید توجه کند یا طرفداران سینما به آن نرسیده اند و همچنین به نظر می رسد فیلم فعلی (قاتل را بگیر) اولین فیلم انگلیسی زبان این کارگردان باشد.

با این اوصاف، هنگام گذراندن دقایق ابتدایی نقد فیلم دستگیری یک قاتل To Catch A Killer، با سبک فیلمبرداری قابل توجهی مواجه می‌شوید که مخاطب را کنجکاو نگه می‌دارد و گاهی اوقات پرچ می‌کند. از آن شیوه وارونه آتش بازی شهرنشین که ناخودآگاه است و در عین حال حس هشدار و بلاتکلیفی را به مخاطب خود القا می کند که گویی اتفاق ناگواری در برابر این شور و شوق جمعی رخ می دهد.

تا آغاز داستان ها که در مورد خود صحبت می کنند با کنجکاوی باز می شود و گاهی اوقات با نماها و زوایای اول شخص که فیلم از شخصیت اصلی خود به ما می دهد، که تبدیل به یک پلیس زن به نام النور (شالین وودلی) می شود و از این طریق خودش را برای ما ملتهب می کند. و نمایش های هیجان انگیز می آورد.

 

To Catch A Killer 2023 همآهنگ

 

اما پس از سکانس آغازین فیلم و پاشیدن سوالات و مضامین جالب و سوزان فیلم (البته همراه با موسیقی متن غم انگیز و گاه نشستن بر روی سکانس های کشتار دسته جمعی) متوجه می شویم که چقدر فیلم (گرفتن یک قاتل) است. با فیلمنامه ضعیف، او مخاطب را ناامید کرده و خود را سطحی نشان می دهد. فیلمنامه ای که تمام تلاش خود را می کند تا دیالوگ های اداره جنایی و افراد پلیس داستان را غیرکلیشه ای کند و تا حدودی این کار را با شخصیت «لمارک» (بن مدلسون) که رئیس گروه است، انجام می دهد.

FBI، و خطوط منگنه یا ایده های به ظاهر هوشمندانه پلیس و غیرکلیشه ای باید اوج مخاطب را در سطح تقابل ها و تعاریف «لامارک» و افرادی با همکاران خود در سازمان های اطلاعاتی یا فیلم های نظامی قرار دهد که به جای این مخاطبان، به شخصیت های فیلم ها نزدیک می شوند. اما با گسترش داستان به سطح درگیری های بین سازمانی و تصویر رسانه ای از ماجرای قتل، ما را از عمق و دلسوزی نسبت به شخصیت ها و حتی تا حدودی از کشف قاتل فیلم دور می کند.

اکنون، جایی که ما از کشف قاتل نسبتاً دلسرد و مستاصل شده‌ایم، فیلم کارت برنده‌اش را در میانه‌ی فیلم برمی‌گرداند و این دومین کشتار جمعی در فیلم است، این بار قاتل را از طریق دوربین‌های مدار بسته می‌بینیم. بدون کوچکترین. تصویر واضحی از او در درگیری ها، فیلم می خواهد دوباره حس کنجکاوی ما را برانگیزد و او به قاتل نزدیک می شود که کاملاً موفق است، اما در نهایت این کنجکاوی به کندی چهره او محدود می شود و نه بیشتر.

تنها داده ای که از او به مخاطب نشان می دهند، مهارت تیراندازی اوست و در غیر این صورت، این قاتل که علم و آدم در تلاش برای دستگیری او هستند، همانطور که قبلا گفته شد، چیزی جز بازی های رسانه ای یا درگیری های سازمانی برای ارائه ندارد. در واقع فیلم با شخصیت «النور» و بازی ذاتا سرد و گوشه گیر «شایلین وودلی» می خواهد قاتل داستان ما را موازی کند و تلویحاً تداعی کند که البته در جایی از فیلم هم به طور مستقیم به آن اشاره شده است.

 

To Catch a Killer همآهنگ

 

او نیز مانند قاتل داستان یک فرد ضد اجتماعی است. و منزوی است، اما اگر به شخصیت «النور» و رفتار او در طول فیلم با دقت نگاه کنید، متوجه خواهید شد که فقط یک ضریب هوشی نسبی به او نسبت داده شده است که برای جلب توجه «لامارک» و ارتقای رتبه او کافی است. با همه این فراز و نشیب ها و حل هویت قاتل، تنها تاثیری که «النور» از خود نشان می دهد یک اقدام خفیف خودکشی است و متاسفانه اینجا باز هم کارگردانی نسبتا خوب «دامیان سیفرون» در گرفتن نماهای تنهایی هدر می رود.

النور و ما مخاطب فراتر از یک ارتباط سطحی که بیشتر متکی به میمیک و بازی سرد شایلین وودلی است نخواهیم رفت. در مورد قاتل داستان، اصل کار با کشف هویت او گره خورده است و عنوان فیلم نیز با دستگیری او گره خورده است، باید گفت که فیلم تنها طیف نسبتاً وسیعی را در اختیار مخاطبان خود قرار می دهد. سازمان های دولتی و بازی رسانه ای با قابلیت پیگیری برای کشف قاتل و تنها نتیجه فردی که قابل قبول به نظر می رسد بی اعتمادی لمارک به سایر سازمان های دولتی است که دخالت منفی و مضر در پرونده قتل عام دارند و هیچ چیز بیشتر.

حال باید گفت اولاً نقش «رالف اینسون» در نقش قاتل که با نام «دین» خطاب می‌شود هرگز روی آن نبود و به نظر می‌رسد که گروه انتخاب بازیگر تنها هزینه پرداخته است. توجه به چهره های ذاتا سرد بازیگرانش به هر حال آن صحبت ها و دیالوگ های «دین» درباره علت قتلش که به دلیل رفتارهای ضداجتماعی گفته می شود، ذره ای از معمایی نیست که بتوان با دوستان در طول فیلم دنبال کرد.

آن آخرین درگیری ها و درگیری ها در آخرین سکانس آخر فقط توانایی پرکردن حفره ها را دارند و کاملاً خالی از تعلیق، درام و حتی احساس لحظه ای هستند. در مجموع فیلم «قاتل را بگیر یا دستگیر کن» در ایده قابل توجه خود اثری هدر رفته بود که توانایی بسیار پر تعلیق را داشت، اما با جهش های فیلمنامه که کارگردانی نسبتا خوب و فیلمبرداری قابل توجه اثر را زیر سوال می برد.

 

 

دیدگاه خود را بیان کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نام و نام خانوادگی:
ایمیل:

دیدگاه ها